2015.07.30 Spotkanie Członków Śląskiego Stowarzyszenia Samorządowego w Raszowej

b_0_120_16777215_00_images_raszowa1024_2015.07.30Raszowa33.jpgSpotkanie Członków Śląskiego Stowarzyszenia Samorządowego, które odbyło się dnia 30 lipca 2015 roku, poprzedzone było uczczeniem pamięci zmarłego przed sześcioma lat Burmistrza Leśnicy i Przewodniczącego Śląskiego Stowarzyszenia Samorządowego śp. Huberta Kurzała. Członkowie złożyli na Jego grobie w Leśnicy wiązankę oraz zapalili znicze.

Następnie wszyscy udali się do restauracji "Viktorjan" w Raszowej, gdzie odbyła się dalsza część spotkania. Otwarcie spotkania nastąpiło przez Przewodniczącego Pana Józefa Swaczyna, który powitał obecnych Członków i zaproszonych Gości. Gospodarzem spotkania był Pan Łukasz Jastrzembski, Burmistrz Leśnicy. Po oficjalnym otwarciu głos zabrał Pan Ryszard Galla, Poseł na Sejm RP, który omówił stan przygotowań do wyborów parlamentarnych. Po wspólnej dyskusji na temat kampanii i programu wyborczego Pan Tomasz Karaczyn, Dyrektor Departamentu Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich UMWO, omówił działania zaplanowane w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020, ze szczególnym uwzględnieniem działań w ramach poszczególnych osi zaplanowanych na 2015 rok. Na koniec spotkania omówione zostały przez Pana Jacka Partyka, Zastępcę Dyrektora Departamentu Koordynacji Programów Operacyjnych UMWO, działania zaplanowane w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego na lata 2014-2020.