16.09.2015 Spotkanie Członków Śląskiego Stowarzyszenia Samorządowego w Komprachcicach

b_0_120_16777215_00_images_16.09.2015komprachcice_2015.09.16Komprachcice08.jpg  W dniu 16 września br. odbyło się w Komprachcicach, w Restauracji  ATLANTIS spotkanie członków Śląskiego Stowarzyszenia Samorządowego. Gospodarzem spotkania był Pan Leonard Pietruszka -Wójt Komprachcic, który przywitał przybyłych członków i w prezentacji przybliżył walory swojej gminy. Następnie głos zabrał Pan Ryszard Galla Poseł na Sejm RP, który omówił stan przygotowań do zbliżających się wyborów parlamentarnych.

Po wspólnej dyskusji na temat kampanii, głos zabrał pan dr Rudolf Urban z Zespołu Producenckiego Pro-Futura, który przedstawił ofertę współpracy pomiędzy samorządami lokalnymi a Zespołem Pro-Futura w formie wydania "Gazety Samorządowej" tzw. "Amtsblatt". W ramach spotkania Pan Henryk Duda Zastępca Dyrektora Wydziału Nadzoru Pedagogicznego omówił również temat: "Wybrane źródła informacji o jakości pracy szkół".